You need to upgrade your Flash Player

Veilinghavenkade 32
VERKOCHT

3521AK Utrecht
€ 288.000,-

Wil je historisch wonen in een moderne omgeving? Dan is dit je kans. Dagelijks thuiskomen alsof het vakantie is, met alle comfort van de stad. Ruim uitzicht over het water en restaurants op loopafstand.

Klipperaak Friesland is een van oorsprong zeilend vrachtschip dat in de loop der tijd is omgebouwd tot een woning die van alle gemakken is voorzien. Deze stalen klipperaak uit 1911 is 22 bij 4,3 meter en heeft een eigen en vrij liggende ligplek. Via de steiger stap je aan boord en voel je meteen de rust van het wonen op water. Een van de mooie historische details die opvalt, is de zijschroef. De overgang van zeilende naar gemotoriseerde beroepsvaart is zichtbaar. Een van de slechts 14 resterende zijschroeven in Nederland en nog te gebruiken ook, als je dat wilt.
Binnen is de ruime gecombineerde woonkamer en keuken (2017). Hier komt oud en nieuw samen. De roef die vroeger genoeg was voor complete gezinnen maakt nu integraal onderdeel uit van de grotere woonkamer. De kamer is knus, licht en straalt gezelligheid uit. Aan de grote keukentafel is plek genoeg om met familie en vrienden gezellige avonden door te brengen. De kamer heeft veel lichtinval. Zowel vanuit de raampjes in de roef als via de grote dakramen. De gehele ruimte heeft voldoende stahoogte.

De klipperaak bevat twee slaapkamers. Achterin bevindt zich onder het dek een knusse tweepersoons slaapkamer. Voorin het schip is een ruime slaapkamer die eventueel om te bouwen is tot twee kamers.
Tussen de woonkamer en de slaapkamer voor, bevinden zich de voorraadkast, een aparte wc en de badkamer met douche en bubbelbad. Tevens is er nog de tussenruimte waar een extra kledingkast zit en de wasmachine en droger staan opgesteld. Helemaal voorin het schip bevindt zich de machinekamer.
De ligplaats is eigendom door middel van eeuwigdurend afgekochte erfpacht. Daarnaast beschik je over twee kadeschuurtjes en een vaste overdekte parkeerplaats. Gezamenlijk met de buren deel je een ruime schuur die zowel gebruikt kan worden om te klussen, alsook als locatie voor bijeenkomsten met grotere gezelschappen. Onderdeel van deze schuur is een eigen berging van 2 x 2,5 meter.
De klipperaak heeft een vast adres, een vaste aansluiting op het riool en het elektriciteitsnet (krachtstroom en 230V), een vaste waterleiding en kabel. De woonruimte wordt verwarmd door middel van de pellet kachel en/of centrale verwarming.

‘Friesland’ ligt in de Veilinghaven nabij het centrum van Utrecht. De haven ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Utrecht (via de nieuwe loopbrug over het spoor) en rondom de haven vind je diverse restaurants. Op loopafstand is een grote bioscoop. Hierdoor is sprake van een gezellige omgeving waar voor iedereen genoeg te beleven valt. Vanuit deze plek ben je vlakbij de uitvalswegen en zo op de snelweg. Met de bijbehorende bijboot kun je ervoor kiezen om vanuit je eigen woning door de grachten van Utrecht te varen. In de zomer kun je een verfrissende duik nemen en in de winter bind je voor je eigen huis je schaatsen onder.
Op basis van de lengte van het schip mag hiermee gevaren worden met het klein vaarbewijs. Het schip is volledig uitgerust om langere tijd onderweg te zijn. Aan boord is een watertank van 1.000 liter en een accupakket en generator om zelfvoorzienend over het water te trekken. Alle gemakken van thuis met een hernieuwd uitzicht. De klipperaak is vaar- en zeilklaar.

Tot slot. Over het deel van de klipperaak in de koopprijs is geen overdrachtsbelasting verschuldigd, over het deel van de ligplek wel. In oktober 2017 is de periodieke werfbeurt en vindt de CVO-keuring plaats.
Kortom, zoek je een unieke locatie waar historie en toekomst samenkomen en waar je kunt genieten van rust, ruimte en gezelligheid. Kom een keer kijken en proef de sfeer.

Vraagprijs: € 288.000,- K.K.
(gedeeltelijk overdrachtsbelasting verschuldigd)

3yercr6i.jpg

                    
                    
                    
                    
                    
                    
             
 
Koopprijs € 288.000,-
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar
Soort woonhuis Klipperaak (Friesland)
Bouwjaar 1911
Ligging In centrum
Woonoppervlakte 65 m²
Perceeloppervlakte 200 m²
Inhoud 185 m³
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 2
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal verdiepingen 1
Isolatie Goed
Verwarming CV + Pelletkachel
Tuin
Garage
Informatie aanvraag bij: Algemeen telefoonnummer: 06-11924985
 

HETTEMA | Beedigd Woonarktaxateur / Makelaar |Werkgebied heel Nederland
Laatste aanpassing: 03/04/2018 19:12